Instruktører

Amanda Haue Jakobsson

Min passion for dyr og træning af dem, startede på hesteryg, da jeg var 6 år, men da hestesporten er meget dyr, er det aldrig blevet til mere end hyggeridning. Vi fik den første hund, sheltien Django, i familien, da jeg var 11 år, og nummer 2, sheltien Osseau, da jeg var 14 år.

Jeg har trænet hund siden jeg var 15 år, jeg startede med agility, som hurtigt blev til rally, de seneste par år har jeg også trænet LP. Jeg konkurrerer og træner min mors hund Osseau i Rally Championklassen; vi har blandt andet deltaget i både DM og Årets hund. Vi har også trænet agility i mange år, og en lille smule LP i DKK regi.

I 2013 fik jeg min egen hund Dumle, en blanding, som var 3 år på daværende tidspunkt. Dumle har lært mig mange ting om hundesprog og hunde generelt, da han er en sensitiv hund, som blandt andet har døjet med en masse angst. Dumle konkurrerer i Rally Ekspert og i LP2.

Jeg blev i 2016 uddannet Rallyinstruktør ved Sydkysten Hundeskole. Jeg har deltaget på en masse forskellige kurser, både teoretiske og praktiske. Jeg elsker at lære nye ting, og jeg glæder mig meget til, at jeg kan begynde at lære fra mig.

Når jeg ikke bruger tid på hundetræning, bruger jeg tid på mit arbejde i DSBs Kundecenter, hvor jeg er Fagkoordinator i Ungdomskortafdelingen. I mit arbejde har jeg lært en masse om at tale med folk og forklare ting på flere måder. Ligesom alle hunde er forskellige, så er mennesker også, og alle lærer ikke tingene ens! Derfor synes jeg også det er rigtig sjovt at finde på nye kreative metoder, om så det handler om hundetræning eller mennesker i telefonen :-)

Anita Jakobsson

I 2004 fik jeg min første Shetland Sheepdog, Django. Omstændighederne gjorde, at jeg hurtigt blev bevidst om vigtigheden af træning for at aktivere ham nok, og da jeg i 2007 fik endnu en sheltie, Osseau, kom der for alvor gang i træningen. Det er i årenes løb blevet til træning i både agility og lydighed i DGI-regi, samt træning i DKK og hos flere forskellige private trænere. I 2009 begyndte jeg for alvor at dyrke både lydighed og rally på konkurrenceplan.

Django nåede til ekspertklassen i rally og til LP 3, men er nu ”pensioneret”. Min datter Amanda går rally med Osseau i championklassen og er rigtig god til det. Jeg træner LP med Osseau, han blev Årets Sheltie i klasse 2 i 2012, har fået et par 3. præmier i klasse 3 i løbet af 2013, så vi fortsætter jagten på 1. præmier i 2014 :-)

Jeg er i 2013 blevet uddannet rallydommer i DKK, og i januar 2014 har jeg afsluttet Hund og Trænings uddannelse til klikkerinstruktør.

Jeg er folkeskolelærer og superglad for det, men min store passion er hundene. Jeg deltager løbende i både teoretiske og praktiske kurser om hundeadfærd og –træning og læser alt, jeg kommer i nærheden af, som kan gøre mig klogere på dette spændende emne.

Se også www.jakobsson-sheltier.dk og min blog.

Charlotte Lia

Jeg har tilbragt 40 år på hesteryg primært i dressur og derigennem også undervist børn som voksne i denne disciplin. I 1999 stiftede jeg bekendtskab med Chesapeake Bay Retriever som sidenhen er flyttet fast ind. Jeg går på jagt når det er sæson, dyrker konkurrence LP/Rally, Schweis spor med begge hunde. Desuden er begge hunde vist på udstillinger i ind som udland. Jeg nyder at undervise andre, syntes det er spændende at opleve og være med til at udvikle dyr og menneskers indbyrdes forhold. Jeg bruger positiv forstærkning, deltager i kurser med klikkertræning, hos Canis med frivillig adfærd og grundfærdigheder, LP kurser hos dygtige hundeførere.

Privat er jeg sygeplejerske, og leder i en hjemmepleje. Jeg nyder her at få medarbejderne til at vokse med opgaven, vejlede dem med gode redskaber og se dem folde sig ud.

Hos Sydkystens Hundeskole underviser jeg i ringtræning, jagttræning hvis der er behov, og overvejer at tage en rallyinstruktør uddannelse.

Jeg glæder mig til vi ses.

Christina Ulrich Pedersen

Jeg har trænet hund siden 1996 hvor jeg fik min første border collie. Min nuværende hund, Tempo - Gawain´s Future Dream, er dansk lydighedschampion, rally- og rallysuper champion og har deltaget i både Året Hund og DM. Nu træner vi frem mod eliteklassen i lydighed, ligesom vi er begyndt at snuse lidt til IPO. Når jeg ikke træner eller konkurrerer med hunden, rider jeg distanceridning på min islænder, hvilket har bragt mig mange tusind kilometer rundt i Danmark og Sverige.

Jeg er uddannet agronom fra Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet – SCIENCE (det tidligere Landbohøjskolen) med hovedvægten på husdyrvidenskab og bl.a. bachelor i etologi og arbejder til dagligt i et foderstoffirma.

I 2013 blev jeg færdiguddannet som eksamineret hundemassør ved dyrlæge Bente Iversen.

Conni Hansen

Jeg har ikke haft hund "hele mit liv" - men jeg har siden 2004 - hvor vi fik vores første Collie - ihærdigt forsøgt at indhente det, som andre hundefolk har kendt til i en "menneskealder".

I 2009 blev jeg uddannet som Klikkerinstruktør via Hund & Træning og et par år senere kom uddannelsen som Rallydommer i DKK til.

Udover egen træning, instruktør- og dommergerning, holder jeg også hunderelaterede foredrag, og med fuldtidsjob indenfor branchen "høreapparater", er fritiden som regel besat længe inden vi når dertil. 

Jeg elsker hunde og "det at arbejde med hunde". Med mine egne hunde har jeg altid arbejdet bredt, hvor det er blevet til LP, Rally, udstilling, hyrdning og senest nu også HTM.

Du kan læse om mig og mine hunde på www.colliebase.com

Connie Bai

Jeg har haft hund siden 1978 siden 1988 har jeg haft Border Collies. Mine nuværende hunde er Gawain's Heart of Gold, Chica, og Gawain's Magic Connection, Magic. Chica er gået på pension i træningsøjemed . Magic træner jeg LP med, med bistand fra anerkendte instruktører. Vi træner frem mod LP3, hun er Rallyekspert og har også bestået Færdighedsprøve 1.

Jeg uddannet DKK rallyinstruktør, har DGI’s instruktøruddannelse og har bygget oven på disse uddannelser med en stort antal kurser og foredrag, hvilke jeg fortsat deltager i .

Jeg er uddannet indenfor Finanssektoren og efterfølgende IT verdenen. Efter mange år i IBM er jeg i dag ansat i JN Data som RFS Manager.

Katrine Bøg

Jeg er opvokset med hund, en skøn Sibirien Husky, men det var først i 2011, at jeg fik min egen hund, Minnie - en meget blid og intelligent Bichon Havanais. Jeg fandt hurtigt ud af, at Minnie fungerede bedst, når hun fik lov til at bruge sin hjerne, og jeg fortsatte derfor efter hvalpe – og unghundetræningen med Rally på hyggeniveau og senere også LP som aktivering.

I dag består hundeflokken ud over Minnie også af en glad Coton de Tulear, Aura fra 2012 samt Minnies datter Curie fra foråret 2015.

Curie bestemte sig meget tidligt for, at hun da skulle blive boende hos os, og på trods af sin lille størrelse er hun en hund med højt humør, masser af energi og stor arbejdsvillighed.

Ud over at være træningshund på uddannelser, træner jeg lydighed med Curie, og ser frem til at deltage i LP prøver. Med Curie deltager jeg også på udstillinger i Dansk Kennel Klub.

Mit udgangspunkt for at træne hund baserer sig på en moderne hundeforståelse, og jeg benytter derfor udelukkende positive og belønningsbaserede træningsmetoder, der opfordrer til initiativ, motivation og samarbejde mellem hund og ejer.

Jeg har stor erfaring med småt spisende og ofte kræsne hunderacer, som ikke nødvendigvis er til mange godbidder, og jeg arbejder bevidst med belønninger både i form af legetøj og godbidder.

Jeg har afsluttet den 1½ årige Instruktøruddannelsen ved Hund og Træning efterår 2016. Instruktøruddannelsen giver både et solidt teoretisk grundlag, samt en meget praktisk funderet viden om hundetræning, forståelse for klikkertræning og læringsteorierne bag anvendelsen af konceptet. Jeg har bestået den praktiske undervisningseksamen og den teoretiske skriftlige eksamen med et flot resultat, og mangler nu kun den praktiske prøve med hund. Curie er meget ung, og den praktiske eksamen med hund er blevet udskudt til forår 2017.

Du kan læse mere om mig og min passion for hunde på hjemmesiden www.silkebomuld.dk.

Lonni Gulmark Prirsching

Det meste af mit liv er gået i hundene. Med nu 3 hunde, hvoraf 2 er aktive konkurrencehunde, og den sidste er godt på vej når hun er gammel nok, er der ikke tid til så meget andet – udover en meget tålmodig mand.

Jeg har taget træneruddannelsen til lydigheds- og agilityinstruktør gennem DGI, og har taget en privat uddannelse som adfærdsbehandler hos Lillen Larsen, som har hunde-kurven.dk.

Det er efterhånden blevet til en del forskelligt jeg har prøvet på træningspladsen: agility, hvalpetræning, lydighedstræning  (LP og almindelig hverdagslydighed), klikkertræning, Rally – både DCH og DKK, brugshundetræning, bidearbejde og sporarbejde, færdighedsprøver (DKK), HTM og Freestyle.

Jeg har pt. en hund på LP3 og Rally ekspert niveau, samt en der er Rally- og LP champion.

Et hav af forskellige kurser er det også blevet til: Nonverbal kommunikation, selvtillid/tillid/samarbejde, klikkertræning, hundemassagekursus v/ Lone Fabricius Jørgensen, spor – blod og ID, Tips og Tricks, Ramirez etc. etc.

Når jeg gør det som træner, gør jeg det typisk i hvalpetræning, lydighedstræning, agility og rally. Desuden er jeg vant til at arbejde med klikker, - og motivation, timing og konsekvens er min religion.

 

Paul Lysholdt

Jeg har haft hund i over 30 år.

Jeg er uddannet klikkerinstruktør fra Hund & Træning, og følger gennem kurser, tidsskrifter og bøger med i udviklingen indenfor hundetræning.

Specielt vil jeg nævne, at jeg i 2009 og 2010 har gennemført et kursusforløb på 22 kursusdage hos en af verdens førende dyretrænere Bob Bailey.

Jeg træner med min Norwich terrier Lille Bjørn, som går rally championklasse og i HTM3, samt min border terrier Max, som er rallychampion, skal gå rally championklasse, HTM3 og Nose Work 1.

Jeg træner og har trænet hos nogle af Danmarks førende hundetrænere.

Jeg skriver artikler om hundetræning, holder foredrag og underviser. Jeg er autoriseret rallydommer i DKK.

Jeg arbejder professionelt med projektledelse i Nets.

Du kan læse om mine hunde på min hjemmeside Border to Border.

Du kan læse mere om mine hunde på min hundeblog.

» Til toppen