Holdbeskrivelser

Her er holdbeskrivelser for alle de hold, vi udbyder. På holdsiden kan du se hvilke aktuelle hold vi udbyder. Savner du tilbud til dig og din hund? Så kontakt os gerne, så prøver vi at finde et hold som passer til dig. Alle vores instruktører tilbyder desuden enetimer for 400 kr. + kørsel.

Hvalpehold/fortsætterhold


Se tilgængelige hold her.

Vi anbefaler at man begynder træning af hvalpen, så snart man får den hjem, dvs. gerne allerede fra 8 ugers alderen.

Aktivering og lydighed til familiehunden

Målgruppe: For dig der gerne vil have et bedre samspil med din familiehund og lære lidt forskellige hverdagslydighedsøvelser, men ikke er interesseret i ordinær lydighed.
Forudsætninger: Ingen
Indhold: Stresser din hund når der er andre hunde, kan ikke kapere forstyrrelser, er midt i en lømmelalder, eller bare trænger til noget aktivering, er der en plads til jer på holdet.
I vil blive præsenteret for sjove og spændende øvelser som øger kontakten og samarbejdet mellem jer, og kan gøre en del hverdagssituationer nemmere.
Øvelser vil blandt andet bestå af indkald, ikke hoppe op, target, bagpartskontrol og forskellige kommandoer der vil være gavnlige i hverdagen – f.eks. at kunne passere andre hunde, uden at føreren ”mister” hunden i en strakt line.
Derudover vil I blive præsenteret for små ”partytricks” og diverse aktiveringsøvelser som henholdsvis gavner Jeres samarbejde, og styrker hundens selvtillid.
Desuden vil kurset blive tilpasset de enkelte individer, i den forstand at I vil blive bedt om at komme med et par specifikke øvelsesønsker inden start.

Hvalpehold

Målgruppe: Hvalpeholdet er for dig, som lige har fået hunden inden for døren.
Forudsætninger: Hunden må ikke være ældre end 5 måneder ved kursusstart.
Indhold: Vi hjælper dig med de grundlæggende indlæringsprincipper, for at fremme et godt samarbejde mellem dig og din hund fra starten. Træningen er udelukkende baseret på positiv træning, ved hjælp af godbidder og leg. Træningen vil indeholde øvelser som vil gøre det nemmere at have hund i dagligdagen, fx indkald, ikke hoppe op, gå pænt osv. Har du mod på konkurrencetræning fra starten af, vil der blive taget hensyn til dette.

Hvalpehold (mindre racer)

Målgruppe: Hvalpeholdet er for dig, som lige har fået hunden inden for døren og gerne vil træne sammen med andre hvalpe af mindre hunderacer.
Forudsætninger: Hunden bør ikke være ældre end 5 måneder ved kursusstart.
Indhold: Et hvalpehold er starten på et godt samarbejde hund og ejer imellem, og vi vil have fokus på basale færdigheder, så som kontakt og samarbejde. Det gode samarbejde er en forudsætning for en glad og velafbalanceret hvalp, men er også en forudsætningen for indlæring af et godt indkald. Der anvendes kun positive træningsmetoder, og hvalpen belønnes med godbid og leg. Undervejs arbejdes der hen imod at få et godt fundament til indlæring af hverdags kompetencer så som indkald, gå pænt i snor, sit, dæk og krydret med kropskontrol, initiativ og fristeøvelser. Der vil løbende blive refereret til det teoretiske grundlag bag øvelserne, og specifikke emner kan tages op efter aftale. Et naturligt emne at tage op er den vigtige socialisering og miljøtræning, herunder hvordan det er hensigtsmæssig at træne hvalpen at gå tur.

LP-hold


Se tilgængelige LP-hold her.

LP

Målgruppe: Førere, der vil deltage i prøver i DKK's lydighedsprogram.
Forudsætninger: For personer der allerede arbejder med lydighedstræning efter DKK's lydighedsprogram eller har gennemført vores LP begynderhold.
Indhold: Der tages udgangspunkt i den enkelte hunds niveau og førerens ambitioner; så kurset har plads til nye og garvede LP-udøvere. På flere hold har vi både deltagere der ikke har været til deres første LP-konkurrence, og deltagere på LP3- eller Elite-niveau. Der trænes i at sætte mål, opdele øvelser i mindre dele, i at sætte kriterier, i at iagttage hundens adfærd, at time belønningen og at hæve kriterier. Der arbejdes med at få den rette præcision i de enkelte momenter af øvelserne. Som en del af kurset afholdes der, for dem der ønsker det, generalprøver på lydighedsprøver, så deltagerne kan prøve en fuld lydighedsprøve under prøvelignende forhold.

LP begynder/LP1

Målgruppe: Holdet henvender sig til dig, som gerne vil lære mere om lydighedstræning og måske er du også interesseret i deltage i konkurrencer.
Forudsætninger: Forudsætningen for at gå på holdet er at der er god kontakt mellem hund og fører og at du har deltaget på et hvalpehold og gerne let øvet hold.
Indhold: Vi tager udgangspunkt i Dansk Kennel Klubs (DKK) lydighedsprogram.
Holdet er for dig der gerne vil gå til lydighedsprøver eller bare prøve kræfter med øvelserne i klasse 1. På holdet lærer du at dele øvelserne op i små bidder, sætte kriterier, observere din hund og du får hjælp til øvelser, der driller. Vi vil arbejde med at hunde skal have arbejdsglæde og kunne udføre øvelserne med præcision.
I løbet af kurset gennemgås programmet, reglerne, belønninger, kriterier, observation af hunden, hvordan en lydighedsprøve foregår mm. Det er ikke nødvendigt at ville gå til konkurrence med sin hund, men det er det, som vi sigter mod at blive klar til.

LP2

Målgruppe: Holdet henvender sig til deltagere, der vil træne (og evt. konkurrere i) LP2, både helt nye indenfor klasse 2, og deltagere, der er bekendt med programmet og vil finpudse øvelserne.
Forudsætninger: Du har bestået minimum en LP1 prøve, eller er der, hvor du synes, at din hund har fuld forståelse for øvelserne i LP1, og er klar til at arbejde videre mod LP2.
Indhold: Der tages udgangspunkt i den enkelte hunds niveau og ekvipagens ambitioner. Vi arbejder på glæde og præcision i, samt forståelse for, alle momenter indenfor LP2. Der tages hensyn til specifikke ønsker/problemområder hos deltager, og lægges ekstra vægt på disse. Vi arbejder desuden flittigt med fællesøvelserne. Målet er at få en god, stabil grund indenfor hvert moment, som både holder i træning og til konkurrence. 

LP elite

Målgruppe: Holdet henvender sig til deltagere, der vil konkurrere i DKK’s Eliteklasse.
Forudsætninger: Du er ”færdig” med LP3 programmet og du vil gerne konkurrere i Eliten. Du skal være villig til at se på og arbejde med alle de små detaljer, som er afgørende i Eliteklassen..
Indhold: Vi taler om mentaltræning af både hund og fører. Vi træner delmomenter og hele øvelser og finder sammen ud af de sidste detaljer. Du skal være indstillet på at samarbejde med de andre kursister om enkelte øvelser hver gang med fællessnak, hjælpe hinanden med forstyrrelser osv. Max 4 kursister.

LP enkelttime

Målgruppe: Førere, der vil deltage i prøver i DKK's lydighedsprogram.
Forudsætninger: For personer der allerede arbejder med lydighedstræning efter DKK's lydighedsprogram eller har gennemført vores LP begynderhold.
Indhold: Der tages udgangspunkt i den enkelte hunds niveau og førerens ambitioner; så kurset har plads til nye og garvede LP-udøvere. På flere hold har vi både deltagere der ikke har været til deres første LP-konkurrence, og deltagere på LP3- eller Elite-niveau. Der trænes i at sætte mål, opdele øvelser i mindre dele, i at sætte kriterier, i at iagttage hundens adfærd, at time belønningen og at hæve kriterier. Der arbejdes med at få den rette præcision i de enkelte momenter af øvelserne.

LP fællesøvelser

Målgruppe: Alle der arbejder med DKK lydighed på konkurrenceplan.
Forudsætninger: Ingen, det henvender sig både til nye og erfarne LP-udøvere.
Indhold: I DKK's lydighedsprogram er der to fællesøvelser. Fællesdæk fra og medLP1 og fællessit fra og med LP3. Det er begge øvelser som, bortset fra startindlæringen, ikke meningsfyldt kan trænes uden andre ekvipager. På dette minikursus introduceres øvelserne, forskellige strategier til indlæring præsenteres, og der bliver masser af praktisk afprøvning af de forskellige elementer: sidde i plads, sidde i plads når der kommanderes, dække på kommando, blive liggende/siddende når fører går osv. osv. Max 6 deltagere på holdet.

LP med Siri

Kursusindhold LP-hold: Forudsætninger: Hunde og førers niveau er ikke afgørende. Det vigtige er at fører har lyst til at arbejde detaljeret med lydighedsøvelser og til at arbejde målrettet med hundens energi og attitude. Vi arbejder dels med øvelser og dels med hundens kompetencer til at håndtere miljø, forstyrrelser, samarbejde med fører, lege, finde værdi i øvelserne osv. 

LP stjernehold

Målgruppe: Førere, med ambitioner om at deres hund skal blive stjerne indenfor DKK's lydighedsprogram.
Forudsætninger: For personer der allerede har arbejdet meget med lydighedstræning i DKK's lydighedsprogram, typisk med hunde der ligger på højt niveau i LP2/LP3, normalt mindst med en bestået LP2.
Indhold: Der tages udgangspunkt i den enkelte ekvipages niveau. Førerne er formentligt meget bevidste om hvilke områder, de skal arbejde med, og der bliver derfor meget fokus på detaljer i forhold til de enkelte øvelser/momenter, og helheder i forhold til det at konkurrere på højt niveau. Vi forventer at deltagerne kan opdele øvelserne, sætte kriterier og hæve kriterierne hensigtsmæssigt.

LP1 generalprøve

Målgruppe: Dette kursus er rettet mod personer, der står for at skulle debutere i eller arbejder frem mod DKK’s lydighedsprogram LP1.
Forudsætninger: Påbegyndt træning frem mod LP1.
Indhold: Vi gennemgår alle elementer i prøven, så du er bedst muligt forberedt på selve prøvedagen. Hvordan foregår prøven? Hvad er tilladt og hvad trækker points? Hvad gør og siger dommeren undervejs? Hvordan forbereder du dig selv og din hund bedst muligt på dagen? Hvad skal du have med til prøven?
Øvelserne bliver gennemgået både med og uden hund.
Som en del af kurset afholdes generalprøve hvor deltagerne gennemfører en fuld LP1 prøve og får bedømmelser og feedback.

LP3

Målgruppe: Førere, der målrettet deltager i DKK's lydighedsprogram LP3.
Forudsætninger: For personer der allerede arbejder efter DKK's lydighedsprogram og er færdige med LP2 programmet.
Indhold: Der trænes i at sætte mål, opdele øvelser i mindre dele, i at sætte kriterier, i at iagttage hundens adfærd, at time belønningen og at hæve/sænke kriterier. Der arbejdes med at få den rette præcision og attitude i de enkelte øvelserne. Max. 4 kursister.

Ringtræning

Målgruppe: Kurset er for dig der gerne vil udstille og vil være sikker på at komme godt fra start. Alle hunde uanset race og alder kan deltage.
Forudsætninger: Kurset er som udgangspunkt rettet mod nye eller kun lidt øvede hundeudstillere.
Indhold: Vi gennemgår i løbet af kurset en udstillingsdag, kigger på regler og alt det udstyr, der kan blive brug for. Håndtering af hunde i ringen, hensynet til de andre, tandvisning, præsentation, bevægelse og opstilling. Desuden kommer vi ind på nyttige ”fif”. Det vigtigste er at hunden ser udstilling som noget positivt og sjovt.

Uofficiel LP-prøve

Målgruppe: Kurset henvender sig til alle, der vil træne hvordan det er at gå til prøve inden de melder sig til en officiel prøve. Kurset er også for dem der allerede har været afsted til prøver, men som gerne vil se hvor langt de er kommet eller bare vil holde prøveformen ved lige.
Forudsætninger: Hund og fører skal have kendskab til øvelserne i den klasse de stiller op i, men behøver ikke at kunne dem perfekt. Det er muligt at undlade enkelte øvelser i programmet hvis dette oplyses til dommeren inden start.
Indhold: Prøven bliver gennemført som rigtig LP prøve. Der er mulighed for at stille op i LP1, LP2 og LP3. Nærmere info fås ved tilmelding. Skriv ved tilmeldingen hvilken klasse du ønsker at gå op i.

Rallyhold


Se tilgængelige rallyhold her.

Bliv endnu bedre til rally!

Målgruppe: Rallyudøvere, der vil forbedre deres resultater til konkurrencer.
Forudsætninger: Vi forventer at du har kendskab til rally, vi arbejder ikke med indlæring af øvelser. Du konkurrerer i begynder, øvet eller ekspertklasse, eller er måske netop startet i championklasse. Som minimum en stabil grundlydighed.
Indhold: Et 3-timers intensivt kursus hvor vi kommer ind på

Introduktion til rally

Målgruppe: Alle der ønsker at få kendskab til eller yderligere træning frem mod Rally Begynderklassen.
Forudsætninger: Som minimum en stabil grundlydighed.
Indhold:
3 timers intensiv introduktion, gennemgang eller finpudsning af DKK´s Rally Begynder klasse. Vi taler om alle elementer i rally, og samtlige skilte bliver gennemgået. Der bliver ikke tid til at gå dybere ned i indlæringen af alle skilte, men specielle ønsker kan sagtens efterkommes. Dagen bliver delt mellem teori og praksis, samt afsluttes med en lille prøve.

Rally - fra novice til stjerne

Kurset for dig, der vil godt igennem begynder og øvet klassen.

Kursusindhold: Dette kursus er for personer, der konkurrerer i begynder/øvede klasse.Der vil blive taget udgangspunkt i deltagernes individuelle ønsker, som blandt andet kan være:

Der afsluttes med en hel bane, som til konkurrence.

Vi kan love at både fører og hund (det er ok at have to hunde med og veksle mellem dem) får masser af se til og inspiration til den fortsatte rallytræning.

Rally - på vej mod titlerne

Kurset for dig, der vil godt igennem ekspert- og championklassen.

Kursusindhold: Dette kursus er for personer, der konkurrerer i ekspert-/championklassen. Der vil blive taget udgangspunkt i deltagernes individuelle ønsker, som blandt andet kan være:

Der afsluttes med en hel bane, som til konkurrence.

Vi kan love at både fører og hund (det er ok at have to hunde med og veksle mellem dem) får masser af se til og inspiration til den fortsatte rallytræning.

Rally klar fra start

Målgruppe: Rallyudøvere, der ønsker en mere fokuseret og koncentreret hund. Måske er din hund ikke altid helt klar fra første skilt eller også taber den fokus undervejs, fordi der lige er noget andet der er mere spændende.
Forudsætninger: Vi arbejder ikke med indlæring af rallyskiltene, så det vil være en fordel at kunne de fleste (i den klasse hvor man nu er) i forvejen.
Indhold: Vi arbejder med, hvordan man får den perfekte start, hvor både hund og fører er 100% klar til at yde deres bedste. Vi starter med at træne på få skilte med fuld fokus og bygger det langsomt op til at kunne holde en hel bane på trods af alverdens forstyrrelser. Vi lærer hunden at arbejde for en ekstern belønning for at efterligne en konkurrencemæssig situation og øger ikke kravene hurtigere end at hunden kan bevare glæde og fokus hele banen rundt. Så hvis du ønsker en hund der kan holde fokus en hel rallybane rundt på trods af forstyrrelser, så er dette holdet for dig.

Rallychampiontime

Målgruppe: Kursister som er godt igang med ekspertklassen, og som gerne vil igang med/allerede er i gang med højrehandling til Championklassen.
Forudsætninger: Fører og hunde skal have arbejdet et stykke tid med DKK's rallyprogram, og have som målsætning at skulle op i championklassen eller gå i championklasse.
Indhold: Vi arbejder meget med højrehandling og piller i det omfang det er nødvendigt, de enkelte øvelser fra hinanden, med fokus på at træne delelementer af øvelserne i championklassen. Vi slutter træningen med at gå en hel bane, med dommerbedømmelse og feedback til den enkelte kursist.

Rallylydighed begynder

Målgruppe: For førere der har lyst til at lære DKK's rallyprogram at kende.
Forudsætninger: Førere og hunde skal kunne de helt basale lydighedselementer, fx ved at at have deltaget på vores hvalpehold og gerne let øvet hold.
Indhold: Deltagerne lærer alle skiltene at kende, og der bliver rig lejlighed til at gennemføre baner svarende til dem, der gennemgås ved prøver, ligesom der vil blive afholdt generalprøve under prøvelignende forhold. Målet er at deltagerne skal kunne bestå en rally begynderprøve prøve efter endt kursus. Læs en introduktion til rally lydighed på Kennel Border to Borders hjemmeside.

Rallyinstruktøruddannelsen

Målgruppe: Rallyinstruktøruddannelsener en uddannelse rettet mod erfarne hundeførere, som vil tilbyde hold i rallylydighed eller gerne vil lære om rally helt fra bunden.
Forudsætninger: Du er f.eks.:

Indhold:

Se kursusbeskrivelsen her.

Rallylydighed begynder/øvet

Målgruppe: Holdet henvender sig både til nybegyndere og til øvede.
Forudsætninger: Se særskilt beskrivelse af de to holdtyper.
Indhold: Se særskilt beskrivelse af de to holdtyper. Læs en introduktion til rally lydighed på Kennel Border to Borders hjemmeside.

Rallylydighed champion

Målgruppe: Kursister, som er godt i gang med rally ekspertklassen, og gerne vil tage hul på øvelserne i championklassen.
Forudsætninger: Førere og hunde skal have arbejdet et stykke tid med DKK's rallyprogram, og gerne være rykket op i ekspertklassen.
Indhold: Kurset er bygget op omkring højrehandling af de traditionelle rallyøvelser, tillige med indlæring af de nye rally championøvelser. Vi veksler mellem praktik og teori hen over kursusdagen, så både hund og fører kan holde til at være »på« en hel dag. Vi slutter dagen med at gå en hel Rallybane på Rally Champion niveau. Læs en omtale af et tidligere kursus her.

Rallylydighed ekspert

Målgruppe: Kursister, som er godt i gang med rally øvet klasse/ekspertklassen.
Forudsætninger: Førere og hunde skal have arbejdet et stykke tid med DKK's rallyprogram, og gerne være rykket op i ekspertklassen.
Indhold: På kurset arbejdes der med at indlære de momenter, som den enkelte kursist ønsker fokus på, samt opbygning af flow i øvelserne. Målet er at kursisterne er klædt godt på til at få pinde i ekspertklassen.

Rallylydighed ekspert/champion

Målgruppe: Holdet henvender sig både til kursister på ekspert og championniveau, eller godt på vej dertil.
Forudsætninger: Se særskilt beskrivelse af de to holdtyper.
Indhold: Se særskilt beskrivelse af de to holdtyper. Læs en introduktion til rally lydighed på Kennel Border to Borders hjemmeside.

Rallylydighed i Sverige

Målgruppe: For førere, der går til rally i Danmark, men gerne vil gå til prøver i Sverige.
Forudsætninger: Førere skal have arbejdet med DKK's rallyprogram.
Indhold: Der er mange danske rallyudøvere som gerne vil gå til rallyprøver i Sverige, men er usikre på det praktiske. Ved dette arrangement kommer Ingrid ind på det hele. Formålet er at lære danske rallyudøvere forskellene mellem at gå til rally i Danmark og Sverige:

Arrangementet er uden hund.
Instruktør: Ingrid Dahlqvist er svensk rallydommer, hun har gennemført Sydkystens Hundeskoles Rallyinstruktøruddannelse og konkurrerer i rallylydighed på højt niveau i Sverige, Danmark og andre lande. Så hun er den helt rigtige til at fortælle om Rallylydighed i Sverige.

Rallylydighed øvet

Målgruppe: For førere og hunde der vil arbejde videre med DKK's rallyprogram.
Forudsætninger: Førere og hunde skal have arbejdet med DKK's rallyprogram fx gennem vores rallylydighed begynder kursus.
Indhold: Vi lægger nu mere vægt på præcision og hurtighed i øvelserne. Der vil igen blive mulighed for at gennemføre baner svarende til dem, der gennemgås ved prøver, samt deltage i en generalprøve under prøvelignende forhold. Målet er at deltagerne skal kunne bestå en rally øvet prøve efter endt kursus. Læs en introduktion til rally lydighed på Kennel Border to Borders hjemmeside.

Rallylydighed øvet/ekspert

Målgruppe: Kursister, som er godt i gang med rally øvet klasse/ekspertklassen.
Forudsætninger: Førere og hunde skal have arbejdet et stykke tid med DKK's rallyprogram.
Indhold: På kurset arbejdes der med at indlære de momenter, som den enkelte kursist ønsker fokus på, samt opbygning af flow i øvelserne. Målet er at kursisterne er klædt godt på til at få pinde i øvet klasse og certifikater i ekspertklassen.

Rallyspecialtime

Målgruppe: Rallyudøvere, der gerne vil gå baner under konkurrencelignende forhold og have specifik feedback til den videre træning, herunder mulighed for at arbejde med detaljer, der "driller".
Indhold: Alt efter deltagernes ønsker indgår fx: Fuld bane med feedback. Mindre bane med fokus på svage sider. Den perfekte start – om opvarmning, startritualer og belønning. Hadeskilte. Banehuskning: fokus og koncentration. Masser af kegler. Dræbende sitter. Øvelser jeg frygter. Højrehandling. Fuld bane, som til konkurrence.

Vi hjælper dig med præcis det, som du ønsker at have fokus på, så skriv på tilmeldingen hvilken klasse, du går i og hvilke problemstillinger, du vil have fokus på.

Rallytime

Målgruppe: Kursister som har målsætningen at deltage i rally på konkurrenceplan.
Forudsætninger: Fører og hunde skal kunne de grundlæggende elementer "sit, dæk, stå, følge, fastholde en position".
Indhold: Vi arbejder på den enkelte kursists niveau, så man kan deltage, uanset om man er på begynder, øvet eller ekspertniveau. Vi piller i det omfang det er nødvendigt, de enkelte øvelser fra hinanden, så man kan gå hjem og træne videre på de elementer, som man har udfordringer i.

Uofficiel Rallyprøve

Målgruppe: Kurset henvender sig til dig der, der vil træne dette "at gå til prøve", og få lærerige erfaringer med dette inden en evt. rigtig prøve. Eller måske skal holde prøveformen ved lige.
Forudsætninger: Du skal have trænet rally svarende til det niveau, du skal op i, men ikke nødvendigvis hos os.
Indhold: Hver deltager får to banegennemgange, som bedømmes som til en officiel prøve. Ved anden banegennemgang er der mulighed for at belønne under banegennemgangen. Man får feedback efter hver banegennemgang. Banerne bliver opbygget som Åben klasse bane fra DcH dvs.: "Højrehandling finder kun sted mellem to sideskift. Åben klassen har mellem 14 og 17 øvelser (start og mål tæller ikke med) heraf højst 8 stationære øvelser og indeholder 5 – 8 øvelser fra begynderklassen, 4 øvelser fra øvede klasse, 2 øvelse fra ekspert klassen (ikke Ærespladsen) og 3 øvelser fra championklassen." Mellem de to banegennemgange kan man træne på egen hånd udenfor prøveområdet. .

Selvtræning


Se tilgængelige selvtræningshold her.

Selvtræning

Målgruppe: Førere, der vil træne LP eller rally.
Forudsætninger: Ingen.
Indhold: Der er ikke tale om et hold med undervisning. Man kan træne med en eller flere hunde i det pågældende tidsrum. Der er rekvisitter til LP og rally til rådighed.

Selvtræning (LP1-2-3)

Målgruppe: Førere, der vil træne LP1-2-3.
Forudsætninger: Ingen.
Indhold: Der er ikke tale om et hold med undervisning. Man kan træne med en eller flere hunde i det pågældende tidsrum. Der er rekvisitter til LP til rådighed.

Selvtræning (LP Elite)

Målgruppe: Førere, der vil træne LP Elite.
Forudsætninger: Ingen.
Indhold: Der er ikke tale om et hold med undervisning. Man kan træne med en eller flere hunde i det pågældende tidsrum. Der er rekvisitter til LP til rådighed. Max 4 deltagere.

Selvtræning (Rally)

Målgruppe: Førere, der vil træne rally.
Forudsætninger: Ingen.
Indhold: Der er ikke tale om et hold med undervisning. Man kan træne med en eller flere hunde i det pågældende tidsrum. Der er rekvisitter til rally til rådighed.

Andre hold


Se tilgængelige andre typer hold her.

Barn og hund

Målgruppe: Kurset henvender sig til børn og unge mellem 11 og 15 år med deres hund.
Forudsætninger: Alle hunde kan deltage, men det er naturligvis en forudsætning at barnet er i stand til at holde og håndtere hunden sammen med andre hunde.
Indhold: På kurset vil vi give barnet en række redskaber til at træne hunden ved at arbejde med konkrete øvelser. Under træningen berører vi elementer fra både lydighed, tricks, agility og rally. Vi fokuserer på at hundetræning skal være sjovt, både for hund og fører. Kurset erstatter ikke almindelig træning med hunden.

Begynderhold for hunde fra 5 måneder

Målgruppe: Holdet er for dig, som har en hund på over 5 måneder og som ikke gået til træning med hunden før.
Forudsætninger: Hunden er over 5 måneder og har ikke tidligere gået til træning.
Indhold: På holdet vil vi arbejde med, at få opbygget et godt samarbejde mellem dig og din voksne hund. Vi vil lære din hund at koncentrere sig selvom der er andre hunde tilstede og vi vil tage os tid til eventuelle træningsmæssige udfordringer. Træningen vil indeholde basisøvelser som vil gøre det nemmere at have hund i dagligdagen, f. eks sit, dæk, indkald, gå pænt i snor mv. Udover disse basisøvelser vil vi arbejde med øvelser, der styrker hundens kreativitet og lyst til at træne.

Enetimer

Har du behov for at arbejde mere dybtgående med et specielt område, kan vi tilbyde at gennemføre enetimer. Du kan kontakte os via Kontaktsiden. Så finder vi sammen ud af, hvad du specifikt har brug for.

Familieholdet på skovtur

Målgruppe: Familien der ønsker gode ideer til træning og aktivering med hunden på skovturen. Både for hvalpe og voksne hunde.
Forudsætninger: Ingen.
Indhold: Familieholdet på skovtur er for hele familien, der ønsker ideer til aktivering og sjov med hunden på skovturen. Kursisterne vil blive præsenteret for øvelser og sjov aktivering, hvor både voksne, børn og hund kan deltage. Turen tager ca.1 1/2 time.

Hundemassage

Målgruppe: For alle hunde uanset alder og træningsniveau.
Forudsætninger: Ingen.
Indhold: ca. 45 minutters massage, akupressur og evt. let genoptræning ved eksamineret hundemassør.
Massage er gavnligt for hunde med muskelspændinger, stivheder og nedsat præstation men kan også bruges for rent velvære. Massage øger blodgennemstrømningen gennem musklerne og huden, hjælper med udrensning af affaldsstoffer, øger styrke og fleksibilitet og forebygger skader. Hunde med gigt og HD kan også have stor gavn af massage. Syge hunde kun efter henvisning fra dyrlæge.
Max 1 deltager pr. time. Betaling kontant på dagen.

Julemarch til støtte for HMC

Tid og sted: Den 23.december 2017 kl. 10.00 Hundeskoven ved Vallø Slot, Alleen 2, 4600 Køge (Gps 55.4027061, 12.2144365).
Pris:
50 kr.
Tilmelding: Klik her
Praktik: Ønsker du en velluftet og træt hund lillejuleaftenen? Og vil du tilbringe en formiddag sammen med andre hundefolk og deres firbenede venner i smukke omgivelser, samtidig med du støtter et godt formål?
Så meld dig til Sydkystens Hundeskoles Julemarch til fordel for Hundesport mod cancer.
Vi mødes kl. 10.00 og går samlet en tur i Vallø Slotspark og skov (Hundene føres i snor). Når vi kommer tilbage til udgangspunktet, kan vi sammen nyde vores medbragte kaffe/the, og Sydkystens Hundeskole vil stå for salg af kage til fornuftige priser. Pengene fra salg af kage, går ligeledes til Hundesport mod cancer. Selve gåturen tager ca. 1 time.
Hvis nogen ønsker det, er der mulighed for hundene kan slippes løs i den indhegnet hundeskov til fri leg efterfølgende. Sammen kan vi gøre en forskel.
Glædelig jul og vel mødt
Sydkystens Hundeskole

Let øvet

Målgruppe: Let øvet hold er for dig, som har en hund, der har afsluttet hvalpetræning/basishold/begynderhold for voksne hunde, og gerne vil arbejde videre med træningen.
Forudsætninger: Det forudsættes at du har gennemført et hvalpehold, basishold eller begynderhold hos os.
Indhold: På holdet bygges der videre på træningen fra begynderholdet, og kriterierne og forstyrrelserne øges, så hunden bliver stærkere i de enkelte øvelser. Vi arbejder både med DKK’s lydighedsøvelser, med øvelser der øger kontakten mellem hund og ejer, og med  forskellige former for aktivering og mental stimulering . I vil også lære tricks og sjove øvelser undervejs. Træningen er baseret på positive træningsmetoder og indlæringspsykologiske principper. Vi træner med psykologi frem for magt og der vil være fokus på det positive samarbejde mellem hund og ejer.

Mindfulness for hundeførere

Målgruppe:Ingen.
Forudsætninger: Ingen.
Indhold: Se beskrivelse her.

Motivation og samarbejde

Målgruppe: Holdet er for dig, der gerne vil forbedre samarbejdet mellem fører og hund, samt øge motivationen hos hunden.
Forudsætninger: Ingen
Indhold: Mange har oplevet, at hunden har svært ved at koncentrere sig på træningsbanen, udfører øvelserne med forsinkelse eller bare har mere travlt med hvad nabohunden laver. På dette kursus arbejder vi med at få hunden til at tjekke ind hurtigere, samt være mere på i træningen. Vi tilfører mere leg i træningen, der gør det sjovt for hunden at udfører de forskellige øvelser. Vi skal arbejde med belønningsstrategier og initiativ, der vil give hunden mere selvtillid i træning. Om det er familiehunden eller hunden, der bliver brugt hundesport, alle er velkommen på dette hold.

Nose Work Begynder

Målgruppe: Nose Work er for alle hunde, uanset race og alder
Forudsætninger: Ingen
Indhold: Nose Work går ud på at træne hunden til at finde bestemte dufte i forskellige miljøer.
I denne sport får hunden virkelig lov til at udvikle sin lugtesans og bliver brugt både fysisk og mentalt. Hundeføreren bliver bedre til at aflæse sin hund og lærer at ligge mærke til de små ting. Alle kan være med til Nose Work! Familiehunden eller konkurrencehunden, alle er velkommen og alle kan lære Nose Work.
Træningen foregår altid i snor og man skal derfor ikke være bange for løse hunde, hvis man har en hund der ikke er så tryg ved andre.
Nose Work bliver DKK’s nye trænings- og konkurrencedisciplin. Sporten stammer oprindeligt fra USA og har udviklet sig til en kæmpe succes. På begynder kursus arbejder vi ved godbidssøg og gør hunden sikker i dette i forskellige miljøer. I vil blive introduceret til lavendel duft i løbet af kurset.
Max. 5 deltagere på holdet.

Nose Work øvet kl. 1

Målgruppe: Nose Work er for alle hunde, uanset race og alder
Forudsætninger: Hunden skal kunne søge på enten ren lavendel eller lavendel+godbid
Indhold: Nose Work går ud på at træne hunden til at finde bestemte dufte i forskellige miljøer.
I denne sport får hunden virkelig lov til at udvikle sin lugtesans og bliver brugt både fysisk og mentalt. Hundeføreren bliver bedre til at aflæse sin hund og lærer at ligge mærke til de små ting. Alle kan være med til Nose Work! Familiehunden eller konkurrencehunden, alle er velkommen og alle kan lære Nose Work.
Træningen foregår altid i snor og man skal derfor ikke være bange for løse hunde, hvis man har en hund der ikke er så tryg ved andre.
Nose Work bliver DKK’s nye trænings- og konkurrencedisciplin. Sporten stammer oprindeligt fra USA og har udviklet sig til en kæmpe succes. På øvet niveau arbejder vi med at gøre hunden mere sikker i sit søg i forskellige miljøer. Træningen foregår i Ringsted og omegn.

Ringtræningstime

Målgruppe: Ringtræningstimen, er for dig som har udstillet, men trænger til at få pudset formen af. Alle hunde uanset race og alder kan deltage.
Forudsætninger: Det forventes at du har har udstillet.
Indhold: Her er der fokus på bevægelserne i ringen og dommerens gennemgang af hunden på gulv eller bord.

Schweisstræning for begyndere

Målgruppe: Sporholdet (schweissspor, blodspor) er for nybegyndere i denne disciplin, som har lyst til at arbejde med hunden i den lange rem, og som ikke kender så meget til det.
Forudsætninger: Alle hunde kan deltage.
Indhold: Du får lært det grundlæggende, så du selv kan træne. Du får hjemmearbejde. Teori, gennemgang af hjemmearbejdet. Gennemgang af prøveregler. Hvad må man på en prøve? Prøveafvikling. Sportræning i skoven.
Instruktør: Kristian Graversen har 26 års erfaring som schweisshundefører og 20 års erfaring som schweissprøvedommer.

Sund hund

Målgruppe: Holdet er for alle der ønsker at lære deres hund bedre at kende og træne på en ny spændende måde.
Forudsætninger: Ingen. Alle fra hvalp til gammel hund uanset træningsniveau og disciplin kan deltage. 
Indhold: Dette er holdet for dig der vil prøve en ny form for samvær og træning med din hund. Holdet er ikke en erstatning for hvad du ellers laver med din hund, men et supplement, der vil få den til at præstere endnu bedre både i hverdagen og under træning/konkurrence. Vi vil gennemgå hundes anatomi, lære at udføre let massage, opvarmning og udstrækning, Derudover skal vi træne øvelser, der styrker balance, smidighed, styrke, kondition og kropsbevidsthed.

Teoretisk og praktisk sporkursus (begynder)

Målgruppe: Lær de grundlæggende principper bag sportræning og opbyg en teoretisk og praktisk viden, som du kan anvende i sportræningen med din hund. Dette kursus henvender sig også til de hundeførere der er interesseret i konkurrencespor.
Forudsætninger: Ingen.
Indhold: Hundens evne til at opfange og bearbejde dufte er fantastisk i forhold til os mennesker.
Gennem næsearbejde får hunden opfyldt sit behov for at arbejde med det, der er naturligt for den, hvilket resulterer i en tilfreds og velfungerende hund.
De fleste af vores familiehunde sover mange timer hver dag. På dette kursus vil du lære, hvordan du udnytter din hunds fantastiske lugtesans og hvordan du kan gøre de daglige gåture sjovere og mere udfordrende for dig og din hund.

Trick-hold

Målgruppe: Trick-holdet er for alle der gerne vil samarbejde med deres hund om at lære en masse sjove tricks.
Forudsætninger: Alle hunde kan deltage på dette hold, da der tages højde for den enkeltes niveau og ønsker.
Indhold: På dette hold skal vi lære hundene at lave en masse sjove og udfordrende tricks og på den måde styrke samarbejdet mellem hund og fører. Det er kun fantasien der sætter grænser for, hvad vi kan lære vores hunde og sammen finder vi lige præcis de tricks, som du og din hund får mest glæde ud af. Vi har særlig fokus på de tricks der skal bruges for at bestå den nye HTM færdighedsprøve 1-2, men du behøver ikke at have prøveplaner for at gå på holdet.

Trick/Færdighedsprøve-hold

Målgruppe: Trick/FP-holdet er for alle jer der på en positiv og sjov måde vil styrke samarbejdet med jeres hund.
Forudsætninger: Alle hunde kan deltage på dette hold, da der tages højde for den enkeltes niveau.Vi træner uden line på dette hold.
Indhold: Vi vil træne på de tricks der skal bruges for at bestå den nye HTM færdighedsprøve 1 og 2, men du behøver ikke at have prøveplaner for at gå på holdet. Meld dig til trick/FP holdet hvis du vil have en anderledes og sjov trænings oplevelse, som din hund vil elske.

Hunde og småbørn

Statistikken taler sit tydelige sprog: Når en familie med små børn får hund, eller når en familie med hund får et barn – så ender det ofte med at hunden skal omplaceres.

Renate Gregersen er optaget af at vende denne statistik og holder derfor et foredrag som henvender sig til:

Foredraget kommer bl.a. ind på følgende:

Foredragsholder: Renate Gregersen. Jordemoder siden 1990, har arbejdet med hunde, ofte problemhunde, det meste af mit voksne liv, uddannet som presenter og rådgiver ved den amerikanske organisation Dogs and Storks, som har underorganisationer i Europa i Tyskland og Østrig. Jeg er optaget af at medvirke til, at antallet af hunde, der bliver omplaceret som følge af familieforøgelse, bliver kraftigt reduceret.

» Til toppen