Holdbeskrivelser

Her er holdbeskrivelser for alle de hold, vi udbyder. På holdsiden kan du se hvilke aktuelle hold vi udbyder. Savner du tilbud til dig og din hund? Så kontakt os gerne, så prøver vi at finde et hold som passer til dig. Alle vores instruktører tilbyder desuden enetimer for 400 kr. + kørsel.

Hvalpehold/fortsætterhold


Se tilgængelige hold her.

Vi anbefaler at man begynder træning af hvalpen, så snart man får den hjem, dvs. gerne allerede fra 8 ugers alderen.

Aktivering og lydighed til familiehunden

Målgruppe: For dig der gerne vil have et bedre samspil med din familiehund og lære lidt forskellige hverdagslydighedsøvelser, men ikke er interesseret i ordinær lydighed.
Forudsætninger: Ingen
Indhold: Stresser din hund når der er andre hunde, kan ikke kapere forstyrrelser, er midt i en lømmelalder, eller bare trænger til noget aktivering, er der en plads til jer på holdet.
I vil blive præsenteret for sjove og spændende øvelser som øger kontakten og samarbejdet mellem jer, og kan gøre en del hverdagssituationer nemmere.
Øvelser vil blandt andet bestå af indkald, ikke hoppe op, target, bagpartskontrol og forskellige kommandoer der vil være gavnlige i hverdagen – f.eks. at kunne passere andre hunde, uden at føreren ”mister” hunden i en strakt line.
Derudover vil I blive præsenteret for små ”partytricks” og diverse aktiveringsøvelser som henholdsvis gavner Jeres samarbejde, og styrker hundens selvtillid.
Desuden vil kurset blive tilpasset de enkelte individer, i den forstand at I vil blive bedt om at komme med et par specifikke øvelsesønsker inden start.

Hvalpehold

Målgruppe: Hvalpeholdet er for dig, som lige har fået hunden inden for døren.
Forudsætninger: Hunden må ikke være ældre end 5 måneder ved kursusstart.
Indhold: Vi hjælper dig med de grundlæggende indlæringsprincipper, for at fremme et godt samarbejde mellem dig og din hund fra starten. Træningen er udelukkende baseret på positiv træning, ved hjælp af godbidder og leg. Træningen vil indeholde øvelser som vil gøre det nemmere at have hund i dagligdagen, fx indkald, ikke hoppe op, gå pænt osv. Har du mod på konkurrencetræning fra starten af, vil der blive taget hensyn til dette.

Hvalpehold (mindre racer)

Målgruppe: Hvalpeholdet er for dig, som lige har fået hunden inden for døren og gerne vil træne sammen med andre hvalpe af mindre hunderacer.
Forudsætninger: Hunden bør ikke være ældre end 5 måneder ved kursusstart.
Indhold: Et hvalpehold er starten på et godt samarbejde hund og ejer imellem, og vi vil have fokus på basale færdigheder, så som kontakt og samarbejde. Det gode samarbejde er en forudsætning for en glad og velafbalanceret hvalp, men er også en forudsætningen for indlæring af et godt indkald. Der anvendes kun positive træningsmetoder, og hvalpen belønnes med godbid og leg. Undervejs arbejdes der hen imod at få et godt fundament til indlæring af hverdags kompetencer så som indkald, gå pænt i snor, sit, dæk og krydret med kropskontrol, initiativ og fristeøvelser. Der vil løbende blive refereret til det teoretiske grundlag bag øvelserne, og specifikke emner kan tages op efter aftale. Et naturligt emne at tage op er den vigtige socialisering og miljøtræning, herunder hvordan det er hensigtsmæssig at træne hvalpen at gå tur.

LP-hold


Se tilgængelige LP-hold her.

LP

Målgruppe: Førere, der vil deltage i prøver i DKK's lydighedsprogram.
Forudsætninger: For personer der allerede arbejder med lydighedstræning efter DKK's lydighedsprogram eller har gennemført vores LP begynderhold.
Indhold: Der tages udgangspunkt i den enkelte hunds niveau og førerens ambitioner; så kurset har plads til nye og garvede LP-udøvere. På flere hold har vi både deltagere der ikke har været til deres første LP-konkurrence, og deltagere på LP3- eller Elite-niveau. Der trænes i at sætte mål, opdele øvelser i mindre dele, i at sætte kriterier, i at iagttage hundens adfærd, at time belønningen og at hæve kriterier. Der arbejdes med at få den rette præcision i de enkelte momenter af øvelserne. Som en del af kurset afholdes der, for dem der ønsker det, generalprøver på lydighedsprøver, så deltagerne kan prøve en fuld lydighedsprøve under prøvelignende forhold.

Rallyhold


Se tilgængelige rallyhold her.

Bliv endnu bedre til rally!

Målgruppe: Rallyudøvere, der vil forbedre deres resultater til konkurrencer.
Forudsætninger: Vi forventer at du har kendskab til rally, vi arbejder ikke med indlæring af øvelser. Du konkurrerer i begynder, øvet eller ekspertklasse, eller er måske netop startet i championklasse. Som minimum en stabil grundlydighed.
Indhold: Et 3-timers intensivt kursus hvor vi kommer ind på

Nordisk rally

Målgruppe: Rallyudøvere, der vil konkurrere i nordisk klasse i rally, som anvendes ved de danske kvalifikationsprøver til det nordiske mesterskab i rally i 2019 og ved selve mesterskabet.
Forudsætninger: Vi forventer at du er dygtig rallyudøver, som er fortrolig med de danske skilte. Du er interesseret i at lære de nordiske skilte at kende på detaljeret niveau. Vi kommer igennem alle skilte på kurset.
Indhold: 5 træningsgange à 2 timer, max 10 kursister (der er 2 instruktører). Indhold hver runde:

Rally - kom godt i gang!

Målgruppe: Dette kursus henvender sig til dig, der ønsker at få et indblik i, hvad det kræver at træne og konkurrere i rally.
Forudsætninger: Det er en forudsætning, at du kan samarbejde med din hund og har dine grundfærdigheder på plads.
Indhold: Vil du gerne vide, hvad rally er? Det er et heldags kursus fra 9-16, som veksler mellem teori og praktik. Vi starter med teori, som foregår fra 9-10:30. Her gennemgår vi reglerne og filosofien bag rally. Vi gennemgår halvdelen af begynderskiltene. Herefter er der praktisk træning i form af individuel tid hos begge instruktører. Der er frokost fra 12-13, og så er der teori igen fra 13-14:30. Her ser vi på, hvordan man går en rallybane og på resten af begynderskiltene. Fra 14:30-16 er der igen praktisk træning, hvor der vil blive arbejdet med forskellige sektioner og en fuld begynderbane.

Rallykonkurrencetræning

Målgruppe: Alle niveauer er velkomne.
Forudsætninger: Forudsætning er, at man kender til rally og er interesseret i konkurrencetræning.
Indhold: 5 x 2timer. Max 5 kursister. Det foregår på den måde, at alle starter med en banegennemgang, herefter går de en fuld bane på niveau, (jeg tilrettelægger efter niveau). Efter dette tager vi en kort snak. Og så er der individuel tid.
Ankomst, vi tilrettelægger timerne, beslutter hvem der skal gøre hvad og i hvilken rækkefølge.
Banegennemgang – hver kursist skiftes til at lave en samlet banegennemgang, så alle får lov mindst en gang.
Banegennemgang, maks. et kvarter.
Alle går banen med kamera på (til eget brug)
Jeg dømmer sammen med en eller to af de andre kursister. Der gives feedback efter hver banegennemgang.
Til sidst er der individuel tid, hvor der arbejdes med det, som den enkelte ønsker.
Forskellige fokuspunkter for hver gang.

  1. Banegennemgang (Hvor vigtig er den?)
  2. Indgange/starter (hvor vigtige er de???)
  3. Processen på banen (hold hovedet koldt!)
  4. Vi er snart i mål! (det går godt, nu gik det galt!)
  5. Vi er kommet over mållinjen (omsider!)

Rallytræning

Målgruppe: Alle niveauer er velkomne.
Forudsætninger: Forudsætning er, at man kender til rally.
Indhold: 5 x 1 time. Max 6 kursister. Der vil være mest fokus på konkurrencetræning, forstyrrelsestræning og miljøtræning. (Individuel tid bruges naturligvis, som kursisten ønsker, dette kunne være til indlæring af øvelser). Der vil være individuel tid, ”hold”-træning og fælles træning.

  1. Individuel træning – små baner til selvtræning.
  2. Par træning – to fulde baner til selvtræning – lidt fælles træning
  3. Individuel træning – miljøtræning (de andre kursister hjælper til)
  4. Forstyrrelsestræning – hold træning, 3 på hvert hold.
  5. Individuel tid + fælles træning. 1 fuld bane + små sektioner til selvtræning

Rallyinstruktøruddannelsen

Målgruppe, forudsætninger og indhold: Se kursusbeskrivelsen her.

Selvtræning


Se tilgængelige selvtræningshold her.

Selvtræning

Målgruppe: Førere, der vil træne LP eller rally.
Forudsætninger: Ingen.
Indhold: Der er ikke tale om et hold med undervisning. Man kan træne med en eller flere hunde i det pågældende tidsrum. Der er rekvisitter til LP og rally til rådighed.

Andre hold


Se tilgængelige andre typer hold her.

Enetimer

Har du behov for at arbejde mere dybtgående med et specielt område, kan vi tilbyde at gennemføre enetimer. Du kan kontakte os via Kontaktsiden. Så finder vi sammen ud af, hvad du specifikt har brug for.

Mentaltræning

Målgruppe: Alle der træner og konkurrerer med hund, og vil have inspiration til den mentale vinkel. 
Forudsætninger: Ingen
Indhold: Paul Lysholdt fortæller om sit arbejde med mentaltræning. Foredraget har undetitlen: "Sådan lærte jeg at elske at gå til prøver og være sikker på, at jeg ALTID kommer hjem med armene hævet over hovedet." 

Den sensitive hund

Målgruppe: Holdet for hunden, der har brug for små hold, god tid, afstand til de andre kursister og ekstra forståelse for hundens særlige behov. 
Forudsætninger: Lyst til at arbejde med din hund med dens udfordringer
Indhold: Vi arbejder dels med selvtillidsøvelser, kropskontrol og snuseøvelser, der alle styrker hundens robusthed, men også med konkrete metoder og værktøjer til hjælp til hverdagens udfordringer med en sensitiv hund. 

Sjov på turen - miljøture

Målgruppe: For alle, der ønsker inspiration til den gode tur. Rigtig godt til både voksne hunde, der gerne vil bruge krop, hjerne og næse samt til hvalpe i socialiseringsfasen.
Forudsætning: Ingen, bortset fra vilje og lyst til at arbejde positivt med din hund.
Indhold: Forskellige miljøture, der stimulerer alle sanser, bruger kroppen aktivt og sætter næsen på arbejde. Turene styrker kontakten og det gode samarbejde mellem hund og ejer, giver glæde, sjov og selvtillid og hjælper hunden til en større kropsbevidsthed. 

Det gode mix for familiehunden

Målgruppe: Familiehunden og dens ejer(e)
Forudsætning: Det er en fordel, hvis du kender til principperne i belønningsbaseret hundetræning, men ingen betingelse. 
Indhold: Det gode mix af tricks, snus og kropskontrol. Sjove tricks, der styrker hundens selvtillid og jeres indbyrdes relation;, forskellige søgeøvelser, som mentalt stimulerer og tilfredsstiller hundens primære behov og forskellige fysiske udfordringer og balance 
øvelser, der styrker hundens kropsbevidsthed og styrke. 

Det sjove snusemix - workshop

Målgruppe: For den almindelige hundeejer, der ønsker inspiration til mentaly stimulere deres hund på sjove, nemme måder
Forudsætninger: Ingen andet end vilje og lyst til at arbejde med positive, belønningsbaserede metoder.
Indhold: En inspirerende workshop på 2 timer, der giver ideer til, hvordan vi kan bruge hundens vigtigste organ - næsen. Vi laver forskellige søgeøvelser, små spor og søg efter genstande. 

Ringtræning for den absolutte nybegynder

Målgruppe: Holdet er for dig, som aldrig har prøvet ringtræning før, men som er lidt nysgerrig på at prøve det.
Forudsætninger: Ingen
Indhold: Vi starter helt fra starten og lærer også om, hvordan en udstilling foregår, hvordan du får hunden til at stå, og hvordan den kan blive tryg ved en ukendt dommers hænder

Børneholdet - leg og lær med din hund

Målgruppe: Børn fra 8 år og opefter
Forudsætninger: Ingen - bortset fra MANGE godbidder.
Indhold: Workshop på 2 timer
Vi laver små, sjove, nemme øvelser, hvor barn og hund bruger både krop og smil, øvelser som styrker deres relation og samarbejde og små, skægge konkurrencer for både hunde og børn.

Shaping for hundenørden

Målgruppe: Den nysgerrige hundefører, der gerne vil nørde de små detaljer og dyrke det ultimative samarbejde med hunden baseret på initiativ og frivillighed. 
Forudsætninger: Det er en fordel, hvis du har klikkertrænet før, men ingen betingelse. Vi hjælper dig på vej.
Indhold: Vi arbejder udelukkende med shaping af hunden, hvor vi bruger hundens små initiativer og belønner dem hen i den retning, hvor vi gerne vil bruge dem. 
En supersjov metode, som giver glade hunde, der elsker at arbejde sammen med os.

Julemarch til støtte for HMC

Praktik: Ønsker du en velluftet og træt hund en søndag før jul. Og vil du tilbringe en formiddag sammen med andre hundefolk og deres firbenede venner i smukke omgivelser, samtidig med du støtter et godt formål? Så meld dig til Sydkystens Hundeskoles Julemarch til fordel for Hundesport mod cancer.
Vi mødes kl. 10.00 og går samlet en tur i Vallø Slotspark og skov (Hundene føres i snor). Når vi kommer tilbage til udgangspunktet, kan vi sammen nyde vores medbragte kaffe/the, og Sydkystens Hundeskole vil stå for salg af kage til fornuftige priser. Pengene fra salg af kage, går ligeledes til Hundesport mod cancer. Selve gåturen tager ca. 1 time.
Hvis nogen ønsker det, er der mulighed for hundene kan slippes løs i den indhegnet hundeskov til fri leg efterfølgende.
Sammen kan vi gøre en forskel.
Glædelig jul og vel mødt.

Nose Work øvet kl. 1

Målgruppe: Nose Work er for alle hunde, uanset race og alder
Forudsætninger: Hunden skal kunne søge på enten ren lavendel eller lavendel+godbid
Indhold: Nose Work går ud på at træne hunden til at finde bestemte dufte i forskellige miljøer.
I denne sport får hunden virkelig lov til at udvikle sin lugtesans og bliver brugt både fysisk og mentalt. Hundeføreren bliver bedre til at aflæse sin hund og lærer at ligge mærke til de små ting. Alle kan være med til Nose Work! Familiehunden eller konkurrencehunden, alle er velkommen og alle kan lære Nose Work.
Træningen foregår altid i snor og man skal derfor ikke være bange for løse hunde, hvis man har en hund der ikke er så tryg ved andre.
Nose Work bliver DKK’s nye trænings- og konkurrencedisciplin. Sporten stammer oprindeligt fra USA og har udviklet sig til en kæmpe succes. På øvet niveau arbejder vi med at gøre hunden mere sikker i sit søg i forskellige miljøer. Træningen foregår i Ringsted og omegn.

Ringtræningstime

Målgruppe: Ringtræningstimen, er for dig som har udstillet, men trænger til at få pudset formen af. Alle hunde uanset race og alder kan deltage.
Forudsætninger: Det forventes at du har har udstillet.
Indhold: Her er der fokus på bevægelserne i ringen og dommerens gennemgang af hunden på gulv eller bord.

Talent og udvikling af talent

Vi har inviteret Birgitte Dangaard til at holde foredrag om "Hvad er talent og hvilke faktorer har indflydelse på udviklingen af et talent?".
Birgitte Dangaard er bl.a. kendt for bogen "Børn og elitesport - en forældreguide".
Birgitte Dangaard vil primært sætte fokus på mentale færdigheder, mentale styrker som fx selvværd, koncentration og fokus, samt det omkringliggende miljø, herunder træner, forældre og andre voksnes rolle i forhold til barnet (talentet).
Der er mulighed for spørgsmål og dialog undervejs.

Trick-hold

Målgruppe: Trick-holdet er for alle der gerne vil samarbejde med deres hund om at lære en masse sjove tricks.
Forudsætninger: Alle hunde kan deltage på dette hold, da der tages højde for den enkeltes niveau og ønsker.
Indhold: På dette hold skal vi lære hundene at lave en masse sjove og udfordrende tricks og på den måde styrke samarbejdet mellem hund og fører. Det er kun fantasien der sætter grænser for, hvad vi kan lære vores hunde og sammen finder vi lige præcis de tricks, som du og din hund får mest glæde ud af. Vi har særlig fokus på de tricks der skal bruges for at bestå den nye HTM færdighedsprøve 1-2, men du behøver ikke at have prøveplaner for at gå på holdet.

Trick/Færdighedsprøve-hold

Målgruppe: Trick/FP-holdet er for alle jer der på en positiv og sjov måde vil styrke samarbejdet med jeres hund.
Forudsætninger: Alle hunde kan deltage på dette hold, da der tages højde for den enkeltes niveau.Vi træner uden line på dette hold.
Indhold: Vi vil træne på de tricks der skal bruges for at bestå den nye HTM færdighedsprøve 1 og 2, men du behøver ikke at have prøveplaner for at gå på holdet. Meld dig til trick/FP holdet hvis du vil have en anderledes og sjov trænings oplevelse, som din hund vil elske.

» Til toppen